Menu Zamknij

Zapytanie w sprawie przygotowania analizy rynków spożywczych: Polska, Zjednoczone Emiraty Arabskie, Tajwan, Korea Południowa, Filipiny

Warszawa, 9 stycznia 2023 roku

IZBA GOSPODARCZO HANDLOWA RYNKU SPOŻYWCZEGO jest dobrowolną organizacją, która zrzesza i reprezentuje ponad 150 podmiotów prowadzących działalność spożywczą w całej Polsce. Firmy należące do Izby to: m.in.:

  • producenci drobiu, wołowiny i wieprzowiny,
  • producenci mleka i przetworów mlecznych,
  • producenci zbóż, owoców i warzyw,
  • producenci z innych gałęzi przemysłu spożywczego.

W związku z prowadzeniem projektu pt: „Spotkania z polską wołowiną”, który promuje polską produkcję mięsa wołowego w wybranych krajach, uprzejmie prosimy o przygotowanie oferty dotyczącej przygotowania raportu z badań wtórnych dotyczących rynku wołowiny według następujących założeń

  • Osobne opracowania dotyczące rynków: Polska, Zjednoczone Emiraty Arabskie, Korea Południowa, Tajwan, Filipiny.
  • Metoda badania: studia źródeł wtórnych.
  • Język opracowania: polski.
  • Zakres opracowania: Obraz rynku i kraju uwzględniający podstawowe dane danego kraju (gospodarcze i społeczne) oraz produkcja, spożycie, producenci, wielkość / wartość rynku, uwarunkowania eksportu i importu, wartość eksportu i importu, uwarunkowania fito-sanitarne,  działania głównych graczy, grupy producenckie.
  • Termin realizacji: do 15 lutego 2023
  • Format opracowania: pptx z podaniem źródeł.

Przy wyborze oferty będą zastosowane dwa kryteria:

  1. Doświadczenie – punktowane od 1 do 5 punktów (im większe doświadczenie, tym większa liczba punktów, 5 maksymalna ilość punktów za więcej niż 15 lat doświadczenia)
  2. Cena – punktowane od 1 do 5 punktów (im niższa cena, tym większa liczba punktów. Liczba przyznanych punktów będzie uzależniona od cen otrzymanych ofert)

Termin złożenia oferty: do 16.01.2023 roku na adres biuro@izbaspozywcza.pl lub poprzez osobiste dostarczenie do siedziby Izby.

Projekt „Spotkania z polską wołowiną” finansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *